Sodyum Aljinat, (C₆H₇NaO₆)n formülüne sahip, beyaz toz yapıda bir polisakkarittir. Gıda endüstrisinde kıvam artırıcı olarak kullanılır. Deniz yosunlarından elde edilen bu bileşik, jelleşme özellikleriyle bilinir.
Sodyum Aljinat
Sodyum Aljinat, gıda sektöründe dondurma ve soslarda kıvam artırıcı olarak kullanılır; ilaç endüstrisinde tablet bağlayıcısı olarak görev yapar; kozmetikte maske ve kremlerde jelleştirici olarak yer alır. Ayrıca, tekstil sektöründe baskı macunu olarak kullanılır; tıbbi bandajlarda yara iyileştirici etkisiyle öne çıkar.
Sodyum Aljinat, genellikle güvenli kabul edilir; ancak yüksek dozlarda alındığında mide bulantısına yol açabilir. Cilt ile temasında hassasiyet yaratabilir; bu nedenle dikkatli kullanım önerilir. Ürün, serin ve kuru bir ortamda saklanmalıdır.
Sodyum Aljinat, nemden korunmak için 25 kg’lık hava geçirmez torbalarda paketlenir, böylece kalitesi korunur.